Dame som bruker mobiltelefon
Picture of Firmatelefon

Firmatelefon

Beste mobilabonnement bedrift

For mange bedrifter er mobilen nødvendig. Den brukes til alt – ringe kollegaer og besvare mails – derfor er det viktig å finne det beste mobilabonnementet for bedriften.

Telefon og internett har blitt en stor del av hverdagen vår, også i jobben. Dette gjør at vi stadig vekk ringer, sender meldinger, svarer på e-post og gjør andre jobbrelaterte ting med den lille teknologiske dingsen som kalles mobiltelefon. 

mobiltelefon som ligger på et bord

For at det skal være mulig å gjøre jobben på en effektiv måte, er det også viktig at dere har det beste mobilabonnementet for deres bedrift – som ethvert menneske, er også enhver bedrift forskjellig og har ulike behov. Det betyr at det som er den beste løsningen for en bedrift ikke nødvendigvis er den beste løsningen for din bedrift. Det betyr også at hva et abonnement for bedrift inkluderer varierer stort.

Beste løsning for din bedrift

For å kunne finne det beste bedriftsabonnementet, må du vite hva som inkluderes i abonnementene og ikke minst hvilke behov dere har. 

I Norge er det mange som tilbyr mobilabonnement til bedrift, og det kan være vanskelig å navigere seg frem blant alle operatørene. For noen bedrifter er det viktig med mye mobildata, for andre er det viktigere med fri tale, SMS og MMS.

Bedriftsabonnement tilpasset behovene deres

Over 80 prosent av de som har mobiltelefon i Norge (mellom 9-79 år) bruker den til å prate i, sende SMS og ikke minst benytte internett-tjenester. Det er altså helt essensielt å finne et mobilabonnement som dekker disse tjenestene.  

For bedrifter som har mye kontakt med kundene sine er det en stor fordel med gode sentralbordløsninger. De ansatte blir lettere tilgjengelige for kunder, og det er enkelt å holde oversikt over innkommende og tapte anrop. 

Med andre ord: Ulike bedrifter har ulike behov. Derfor er det viktig å finne en mobiloperatør som har et skreddersydd tilbud til akkurat deg. 

Ulike bedrifter har ulike behov for bedriftsabonnement

Hva er inkludert i dagens mobilabonnement? 

Bedriftsabonnement som selges i dag, reflekterer også det vi bruker mobilen til: surfe på internett, ringe og sende SMS. Nedenfor kan du lese litt mer om typiske tjenester i dagens mobilabonnement.

Datapakker

Siden de fleste av oss bruker mobilen å surfe på internett er det å tilby abonnement med datapakker essensielt. I dag tilbyr de fleste operatører abonnement med datapakker slik at du kan velge en datamengde som passer deg. Dette kan være en datapakke på alt fra 10 GB, 20 GB, 30 GB til 50 GB. Er du en som ikke bruker så mye kan det være at abonnementet for eksempel inkluderer 1 GB med data. Eksakt antall GB du får i datapakken og pris varierer fra mobilselskap til mobilselskap og fra abonnement til abonnement.

Data rollover

I flere mobilabonnement får du det som kalles data rollover. Dette betyr at mobildataen du ikke har brukt i løpet av den gjeldende måneden, blir overført til neste måned. Du får altså litt ekstra data å bruke påfølgende måned. 

Eksempel: Dersom du har 5 GB med data hver måned og du bruker 3 GB i juni, har du 2 GB som ikke er brukt. Disse overføres til juli, og du kan dermed bruke hele 7 GB den måneden.

Ubegrenset data

Dersom du trenger mye data og det ikke er nok med den datapakken som allerede er inkludert i abonnementet du har, så tilbyr de fleste mobilselskap i dag abonnement med ubegrenset data. Da slipper de ansatte å være bekymret for å bruke opp dataen, og du slipper å bekymre deg for å måtte ut med mer penger for ekstra datapakker. 

Eksempel på fri data: Typisk for abonnement som inkluderer fri bruk av data er at du får en stor mengde data (eks. 100 GB pr/mnd med normal hastiget). Når du har brukt disse 100 GB kan du fortsette å bruke mobildata, men hastigheten settes ned til 3 mbit/s.

Les mer om ubegrenset mobildata her.

 

Fri tale –SMS – MMS

Før i tiden måtte vi være påpasselige med å ikke overskride bruken av taleminutter, antall SMS og MMS – brukte vi opp dette måtte vi kjøpe nytt kontantkort. I dag er det en nesten selvfølge at du kan bruke så mye av dette du vil, og det er stort sett inkludert fri bruk av tale, SMS og MMS i bedriftsabonnementene.

Bruk i EU/EØS

For bedrifter som har ansatte i utlandet, eller der reisevirksomhet er en sentral del av jobben, er det viktig å ha gode vilkår for bruk av mobilen i utlandet. I dag tilbyr de fleste mobilselskaper abonnement med bruk i EU/EØS inkludert. Dermed slipper du å bekymre deg for en ekstra stor mobilregning når de ansatte har vært på bedriftsreise innenfor EU- og EØS-landene.

WiFi Tale

Flere mobiloperatører tilbyr abonnement med WiFi Tale slik at slik at du og dine ansatte kan ringe og sende meldinger over trådløst nett. Ved å bruke WiFi Tale får dere bedre dekning innendørs, og både tale og SMS fungerer uten at du trenger å bekymre deg for hakkete samtaler eller meldinger som ikke blir sendt.

mobilabonnement som åpner for bruk i eu og eøs
vi bruker mobilen til det meste

Mobilselskaper som tilbyr mobilabonnement for bedrifter

Det er flere mobilselskaper som tilbyr mobiltelefoni til bedrifter. Nedenfor kan du lese mer om noen av disse. Flere av mobilselskapene tilbyr både bedriftsabonnement og andre produkter eller tjenester relatert til mobiltelefoni for bedrifter.

Chilimobil er et mobilselskap i Norge startet i 2011. De beskriver seg selv som Norges største uavhengige mobilselskap og gir kundene sine full tilgang til Telias mobilnett. Hos Chilimobil får du altså Telia-dekning. De tilbyr abonnement og tjenester til privatpersoner og bedrifter – alle tjenester uten bindingstid.

Mobiloperatøren ICE er en av tre operatører i Norge med eget mobilnett, i tillegg leier de nett fra Telia. ICE har som mål å utfordre og forbedre det norske mobilmarkedet og tilbyr mobilabonnement til både privat- og bedriftsmarkedet. Hos ICE får du abonnement til de ansatte, mobilt bredbånd og bedriftsnett med funksjoner som blant annet sentralbord, status på ansattes tilgjengelighet og samtalehistorikk.

Mobiloperatøren Happybytes fokuserer spesielt på abonnement med billig data og fornøyde kunder med sin “happy-garanti”. Selskapet tilbyr mobilabonnement som tilpasses hver enkelt bruker i bedriften. 

Selskapet Nortel ble startet i 2019 og beskriver seg selv som et annerledes teleselskap for små og mellomstore bedrifter. Operatøren tilbyr flere varianter av mobilabonnement for bedrift, samt bedriftsnett med kommunikasjons- og sentralbordløsninger. Nortel har Telenor-dekning i alle sine abonnement. Teleselskapet tilbyr også kundene sine muligheten til å ha mobilabonnement med en fast pris.

Mobilselskapet Oyatel er en del av Oya24 og tilbyr komplette telefonsystemer for bedrifter. Med systemet CallManager tilbyr de kundene sine et av de mest avanserte webbaserte telefonsystemene i Europa. I tillegg til et komplett telefonsystem tilbyr Oyatel skreddersydde løsninger for bedrifter og bedriftsabonnement med Telenor-dekning.

Mobilselskapet Phonero ble etablert i 2008 og eies av Telia. Phonero er en mobiloperatør som satser på små og mellomstore bedrifter, samt offentlig sektor. Selskapet tilbyr mobilabonnement og flere bedriftsløsninger, slik som bedriftsnett og mobilt bredbånd. Abonnementene kommer i flere varianter slik at bedrifter i ulike størrelser og med ulike behov kan få det som passer best for seg. 

Mobilselskapet Release ble lansert i 2020 og er et bærekraftig mobilselskap med fokus på det grønne skiftet. Selskapet ledes av tidligere OneCall-gründer Øistein Eriksen. Release selger og leier ut pent brukte mobiler for at forbruket vårt skal bli mer miljøvennlig. De tilbyr bedriftsabonnement med og uten leiemobil til de ansatte. Release tilbyr også mobilpant og typiske bedriftsløsninger som mobilt bredbånd og bedriftsnett. 

Saga Mobil er et mobilselskap med hovedsete i Nord-Norge. Det nordnorske mobilselskapet tilbyr produkter og tjenester til både private og bedrifter. Saga Mobil tilbyr en rekke mobilabonnement for bedrifter, samt bedriftsnett med sentralbordløsning og app.

Tidlig i 2021 fusjonerte mobilselskapet Dipper med Talkmore, og Talkmore Bedrift ble til. Talkmore Bedrift, eller daværende Dipper har vunnet EPSI-kåringen i både 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 og 2020, og har de mest tilfredse og lojale mobilkundene i bedriftsmarkedet. Talkmore er igjen et datterselskap av Telenor, og med Talkmore Bedrift får små og mellomstore bedrifter skreddersydde mobilabonnement med Telenor-dekning. I tillegg til bedriftsabonnement tilbyr de bedriftsnett med mobilt sentralbord og andre bedriftsløsninger.

Telenor er en av de største mobiloperatørene i Norge og leverer tjenester innenfor både innhold, telekommunikasjon og data. Selskapet tilbyr alt fra bedriftsabonnement til bredbånd, og bedriftsnett med sentralbord og andre sentrale funksjoner.

Mobilselskapet Telia er også en av de største mobilselskapene i Norge, og ble allerede etablert i 1989 under navnet NetCom. Selskapet leverer i tillegg til mobiltjenester for private og bedrifter tjenester og produkter innen TV, internett og smarthjem-teknologi. Telia Bedrift tilbyr bedriftsabonnement, samt bedriftsløsninger som bedriftsnett og mobilt bredbånd.

Teleoperatøren Unifon retter seg spesifikt mot bedriftsmarkedet og tilbyr mobilabonnement for bedrifter. Unifon har kjøpt opp Phonect og Bitpro (tidligere Proximo og NextGenTel). Unifon sine abonnement kommer med Telenor-dekning og tilpasses de ansattes behov. Mobilselskapet leverer også en telefoniløsning med blant annet fastnummer og bedriftsnett med sentralbordløsning.

SMB Mobil startet opp i 2021, og som navnet tilsier er deres målgruppe de mindre bedriftene. Abonnementsløsningene er tilpasset deretter med sikte på at de små bedriftene skal få  gode mobilavtaler til tross for at de er i mindre skala. Selskapet tilbyr mobilabonnement og tjenester tilpasset ulike behov, med Telenor-dekning. Både med og uten bindingstid.

Finn det beste mobilabonnementet for din bedrift

Det er med andre ord mange mobilselskaper, og minst like mange mobilabonnement – noe som gjør det utrolig utfordrende å skulle finne det desidert beste mobilabonnementet for akkurat din bedrift. 

Vårt tips til å gjøre det litt enklere å finne en løsning som passer firmaet ditt, er å kartlegge hvilke behov dere, og deretter undersøke hvilke operatører som dekker disse behovene i sine abonnement. Skal du gjøre dette helt på egenhånd er det veldig tidkrevende, men du sørger i hvert fall for å velge et abonnement dere får godt utbytte av. 

Hvis du vil gjøre det enda enklere å finne det beste bedriftsabonnementet, kan du benytte vår sammenligningstjeneste på Firmatelefon.no. Våre kunderådgivere samler de beste tilbudene din bedrift kan få og sender noen få utvalgte til deg, slik at du kan velge ett av de – hvis du vil. Slik kan du få det beste og billigste mobilabonnementet for din bedrift.

Få et uforpliktende tilbud

Få et uforpliktende tilbud

Takk for din henvendelse! Du hører snart fra oss.

FØR DU GÅR...

Vi ringer deg, så får du det beste tilbudet fra flere operatører!