Firmatelefon

red-and-white-metal-construction-of-a-network-base-tower-communications-mast-with-repeaters-and_t20_axaXeQ
Firmatelefon

Firmatelefon

5G-nettverket rulles ut i Norge

5G-nettverket rulles nå for fullt ut i Norge. Her er noe av det du kan forvente deg når 5G blir tilgjengelig der du bor.

I teknologisektoren foregår det hele tiden spennende utviklinger som kommer til å prege verden på flere og helt nye måter. Når det kommer til mobiltelefoni og mobilnett er 5G-dekning virkelig det nye, store steget som kommer til å gjøre bruk av allerede eksisterende og ny teknologi enda bedre. 

4G og 5G

Mange tenker nok at forskjellen mellom 4G og 5G ikke er så stor og at vi ikke kommer til å merke så mye når 5G-nettet virkelig er på plass. En rekke store ord og løfter har blitt kastet rundt – som f.eks. at det helt nye 5G-nettet vil være ca. 10 ganger raskere enn 4G-nettet, og at kapasiteten og nedlastingshastigheten vil revolusjonere verden. Hva er det egentlig vi kan forvente? 

5G-teknologien

En viktig ting å vite om 5G-teknologien er at den benytter frekvenser i millimeterbølger. Dette gjør at 5G-nettets hastighet og kapasitet er enorm og mangedobler den fra 4G-nettet. 

En av grunnene til at det tar tid å bygge om linjene til 5G-nettverket er at disse millimeterbølgene er ryktet til å være mye mer skjøre enn de til 4G-nettet. Dette gjør at de påvirkes sterkere av bygninger, trær og objekter i terrenget – noe som kan skape forsinkelse og en mer svekket tilgang. Derfor er det behov for mange flere noder som sender ut slike frekvenser.  

5G-utbyggingen er dyr og kan ta lang tid, men flere land er allerede i full gang med å bygge ut 5G-nettet.

5G-nettet og “tingenes internett”

Det spekuleres i hvor høye hastigheter 5G-nett vil bringe med seg når alle brikkene er på plass, men det som er udiskutabelt er at større bredbånd, høyere hastighet og muligheten for mer datatrafikk vil ekspandere stort. Dette vil gjøre at flere av de internettbaserte tjenestene og teknologien vi bruker vil kunne koble seg opp mot trådløst 5G-nett. 

Et hovedmål er dermed å kunne koble “tingenes internett” opp mot 5G – og på den måten gi flere systemer tilgang til trådløst nettverk. 

Fremtidens mobilnett

Medium skriver om dette, og nevner eksempelvis teknologi som selvkjørende biler og roboter skapt av mennesker. Når disse datamaskinene blir i stand til å kommunisere med hverandre gjennom sensorer og hurtig mobildata, kan man også se for seg hvor mye dette 5G-nettet vil bety for vårt samfunn som vi kjenner det.

Landsdekkende 5G-nett

Smarte hjem, smarte kjøretøy, alarmsystemer og alle andre ting preget av data og systemvare, vil kunne bli koblet opp mot 5G-nettet. Dermed er det ikke bare mobiltelefoner som benytter trådløst nettverk som vil nyte godt av en høyere hastighet og en lagringskapasitet vi har ventet på i mange år.

Når det virkelig treffer oss i Norge, kommer an på hvor fort selskaper og myndighetene får gjennomført utbyggingen av 5G-linjene. I 2020 er arbeidet allerede i gang, og i løpet av 2021 kan man regne med at store deler av landet blir utstyrt med 5G-teknologien.

Før vi eventuelt ser de store endringene i hvordan andre enheter enn mobil og PC vil kunne ta i bruk mobilnettet, er det å forvente at vår eksisterende teknologi vil oppleves raskere og ha mindre forsinkelse. Samtidig vil flere enheter kunne koble seg på nettet enn tidligere. 

Hvordan påvirker 5G-nett mobiltelefonen?

For privatpersoner og bedrifter betyr dette nye avtaler med bedre, høyere hastighet. Selskaper som Telia, ICE, Telenor og flere har allerede begynt å teste i storbyene og tilbyr allerede nå 5G-avtaler som lover lynrask dekning. 

Det antas at landsdekkende 5G-nett ikke er fullt tilgjengelig for bruk før rundt 2023 her i Norge. Likevel; er du heldig og bor på rett sted eller reiser ofte med jobben kan man fort nyte godt av det nye 5G-nettet.

Raskere og bedre kvalitet

Til daglig mobiltelefonbruk vil 5G tillate deg å laste ned store filer raskere, se videoer i høy kvalitet med mobilnett, ha videokonferanser med mindre forsinkelse og alt annet en bruker mobiltelefon og annet teknologisk utstyr til. 5G-nettet vil faktisk kunne laste opp nesten 10 ganger så mye data

For bedrifter som er ute etter den beste avtalen for mobilnett og telefoniavtaler til bedriften kan man sammenligne og tegne abonnement via www.firmatelefon.no.

Firmatelefon.no: Finn det beste abonnementet for din bedrift

Et bedriftsabonnement er en god løsning for bedrifter, fremfor å anskaffe enda fler enkelte abonnementer til hver enkelt ansatt. Men hvilket skal du velge? Firmatelefon.no hjelper din bedrift med å få en oversikt over det enorme markedet. Vi sammenligner abonnementer for deg, slik at du kan velge mellom de beste abonnementene tilpasset din bedrift. 

Vi sammenligner. Du velger det beste og rimeligste.

Slik fungerer det

  1. Fyll ut skjemaet og send inn til oss
  2. Motta tilbud fra ulike mobiloperatører og sammenlign tilbudene
  3. Tegn avtale med det tilbudet som matcher dine ønsker og behov

Fordeler med Firmatelefon.no

Firmatelefon.no er en gratis og uforpliktende tjeneste som bidrar til å gi din bedrift de beste tilbudene på mobilabonnement. En av de største fordelene med tjenesten er at mobiloperatørene konkurrerer om å gi deg det beste tilbudet – ikke omvendt. 

Vi forenkler prosessen for å velge abonnement til din bedrift og ikke minst kan du tegne avtale direkte på siden om du vil benytte et av tilbudene.

Kontakt oss

Har du spørsmål om tjenesten vår eller ønsker du å vite mer om våre samarbeidspartnere er det bare å kontakte oss på e-post: [email protected] Hvis du ønsker å få tilbud på bedriftsabonnement kan du fylle ut skjemaet på våre sider. 

Sammenlign bedriftsabonnement med Firmatelefon.no i dag! 

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hva er fordelene med Firmatelefon?

Om bedriften har planer om å gå til anskaffelse av eller bytte ut et tidligere bedriftsabonnement er Firmatelefon ditt verktøy for å sikre deg den beste prisen. Vi sammenligner tilbud fra flere ulike mobiloperatører – slik at du får en oversikt over markedet.

Når vi har funnet de beste tilbudene tilpasset din bedrift vil du få en oversikt over pris, vilkår og dekning. I en slik prosess er det mobilselskapene som konkurrerer om deg som kunde og kan dermed i noen tilfeller tilby en mye bedre pris. 

Hva koster tjenesten fra Firmatelefon?

Å sammenligne bedriftsabonnement med Firmatelefon er helt kostnadsfritt. Det koster ingenting å sende inn et søknadsskjema. 

Sammenligner dere kun bedriftsabonnement?

Ja. Vi sammenligner kun abonnement for bedrifter og våre rådgivere samler inn de beste tilbudene tilpasset din bedrift. 

Er tilbudet forpliktende?

Absolutt ikke. Vår tjeneste er uforpliktende og du velger selv om du vil binde deg til et av tilbudene om bedriftsabonnement du blir tilbudt. 

Hvordan vurderer Firmatelefon tilbudene?

Våre rådgivere sammenligner mobilabonnement best egnet for din bedrift. De vurderer priser, dekning og ulike vilkår før disse videresendes til deg. Dette gjør det lettere for deg å sammenligne kun de beste alternativene på markedet og dermed spare penger på abonnementet. 

Vil ditt nye abonnement være kompatibelt med 5G-dekning? 

Noe avhengig av aktøren du velger vil tidspunktet for når du kan koble deg på 5G-nettet variere noe. Likevel er det å forvente at å bruke 5G-nett raskt vil være kompatibelt med ditt abonnement, uansett hvilken avtale du velger via Firmatelefon. 

Få et uforpliktende tilbud

Takk for din henvendelse! Du hører snart fra oss.

FØR DU GÅR...

Her har du noen gode grunner til å bruke firmatelefon