Mobiltelefoner som filmer konsert
Picture of Firmatelefon

Firmatelefon

Mobiltelefonens fremtid

Mobiltelefonens fremtid, hva har vi i vente?

De siste tiårene har gått vist oss en revolusjon innen teknologi og mobiltelefonen. Helt fra den legendariske Nokia 6310i, som alle født før 2000-tallet har et minnet med, kanskje også du husker å ha spilt Snake på den, til introduksjonen av den første iPhone-telefonen i år 2007. Mobiltelefonen har kommet langt.

Siden da har touchskjermer, ekstremt gode kameraer, høy hastighet og enorm kapasitet blitt masseprodusert slik at man i alle prisklasser har gode muligheter til å prøve ut alle disse tingene. Vi har bokstavelig talt fått en kraftig datamaskin til å passe i lomma på buksene våres. Det virker som om mobiltelefonen ikke har noen grenser. Nå som 5G-nettet er på vei kan man fort lure på hva fremtiden holder for mobiltelefonen, er det noe mer vi egentlig trenger fra mobiltelefonen?

Ny smartteknologi

Mange spekulerer i hva slags utviklinger vi vil se de neste årene. Forbes Magazine sin teknologigruppe har også fundert på dette, og noen av hovedpunktene de drøfter er brettbare skjermer og nye grensesnitter. https://www.forbes.com/sites/forbestechcouncil/2020/01/29/nine-tech-experts-share-their-predictions-for-the-future-of-smartphones/?sh=10a7ebd94020. Slike utviklinger har vi sett med Samsung sin Galaxy Z Fold mobil. Med flere skjermer som kan brettes opp. Den har dog møtt på problemer, men det er nok ikke mange år før de fleste mobilutviklere har en brettbar mobilskjerm på markedet som fungerer godt.

Nye brukergrensesnitt er allerede i ferd med å bli godt integrert. Med Artificial Intelligence som Siri på iPhone, har brukere blitt godt vant med å stille spørsmål til en datamaskin, det er ganske uvirkelig å tenke på, men noe vi er blitt vant til, og som med 5G bare vil utvikle seg enda mer og bli mer integrert i mobiltelefonen. Vi skal ikke se bort ifra at utvidet virkelighet (AR) blir en mye større del av mobilbruken de neste årene. Med spill som Pokemon Go som et godt eksempel på utvidet virkelighet.

Dekning

Alt henger sammen, og for at mobiltelefonen skal fortsette å utvikle seg trenger den at dekning utvides over hele landet, og at utbyggingen av linjene fortsetter i god fart. Vårt land er preget av daler og fjell, og dette er med på å prege dekningens rekkevidde. Store aktører som Telia har dekningskart du kan se her https://www.telia.no/dekning/, som gir deg oversikt over hvilken dekning de tilbyr i hele Norge, og kan gi et innblikk i hvor god dekning vi har på landsbasis, og slike kart vil kun se bedre ut i fremtiden.

Mobil som lommebok

Det er ingen hemmelighet at man i 2020 nærmest kan reise verden rundt uten lommeboken siden. Hadde man sagt det høyt for 20 år siden ville nok de rundt det trodd man var gal. Men realiteten er at man nå har så mange applikasjoner og løsninger som man bruke i det virkelige samfunnet. Vipps, BankID, Apple Pay, PayPal, og flere betalingsløsninger gjør det enkelt å betale i butikker i 2020.

Med hjelp av ansiktsgjennkjennelse, sensorer og kameraer er det nok ikke alt for lenge til man kan slippe å ha fysisk pass på seg for å reise i utlandet og identifisere seg gjennom mobilen, problemet med dette er at det er nødt til å være et såpass sikkert system til at det er pålitelig og ikke kan misbrukes, men ikke glem for kort tid siden Vipps ble introdusert for det norske samfunnet, og hvor fort det har blitt integrert i samfunnet, «å vippse» har blitt et verb – det sier sitt.

For å være godt rustet for den digitale verden er det viktig å velge riktig mobiltelefon for deg, men også å ha et mobilabonnement som gjør at du og dine ansatte kan ta i bruk alle disse utviklingene med tilstrekkelig mobildata. Velg og sammenlign mobilabonnement på www.firmatelefon.no!

Få et uforpliktende tilbud

Få et uforpliktende tilbud

Takk for din henvendelse! Du hører snart fra oss.

FØR DU GÅR...

Vi ringer deg, så får du det beste tilbudet fra flere operatører!