Firmatelefon

tilgjengelig-overalt-med-bredband-til-bedrift
Firmatelefon

Firmatelefon

Bredbånd bedrift

For å kunne bruke internett, ulike programmer og systemer i jobb, trenger vi det som kalles bredbånd. Les mer om bredbånd til bedrift her.

Uavhengig av om du har en stor eller liten bedrift, er tilgang på nett essensielt. Enten dere trenger nettet til å drive en nettbutikk, eller bare har behov for å sende ut e-post, er internettilgang nødvendig.

Hva er bredbånd?

Store Norske Leksikon beskrives bredbånd som «kabel- eller radioforbindelser med mulighet til rask overføring av store mengder digital informasjon». Mange forveksler begrepet med internett, men det er altså ikke det samme. Internett gjør det mulig for oss å surfe rundt på nettsider, bruke applikasjoner og programmer på mobil og datamaskin. 

Bredbånd derimot, er det som gjør at internettet virker. Vi må derfor ha bredbånd for å kunne ha internett. Det finnes flere varianter av bredbånd og vi kan dele det opp i trådløst bredbånd, mobilt bredbånd og fast bredbånd. 

Trådløst bredbånd

Med trådløst bredbånd får du tilgang til nett i et bestemt område. En antenne monteres på området til bedriften din og sender signaler til rutere inne i bygget. Slik får alle i bedriften tilgang på nettet på jobben. 

Nettet er altså trådløst og det er ikke nødvendig med egne nettverkskabler i hver enkelt datamaskin for å få tilgang til nettet. Du har kun nettilgang i området der antennen og ruterne er montert, og det er ikke mulig å ta med seg bredbåndet til andre steder.

Mobilt bredbånd

Med mobilt bredbånd kan du og de ansatte ha egne rutere dere kan ta med dere rundt. Hvis mange sitter på hjemmekontor eller er mye ute å reiser, kan det være lurt å ha et mobilt nett. Da er du ikke avhengig av å finne en kafé med WiFi eller ha eget bredbånd på hytta. 

Et mobilt bredbånd gir deg nettilgang i områder med mobildekning så lenge du har en mobil ruter og SIM-kort – eksakte løsninger for mobilt bredbånd varierer for de ulike operatørene. 

Fast bredbånd

Fast bredbånd fungerer ved at du er tilknyttet et fastnett. Et slikt bredbånd er vanligst i byer, der mange kan koble seg til fastnettet. Det finnes flere teknologier som gir fast bredbånd. Eksempler på dette er kobberkabler som nå er i ferd med å fases ut til fordel for fiberkabler, da det gir bedre kapasitet og stabilitet. 

Fiber

Fibernett eller fiberbredbånd er en type bredbånd som gir bedre kapasitet og hastighet på nettet. Denne teknologien fungerer ved at data overføres med lyssignaler via fiberoptiske kabler (glasskabler).

Det er flere fordeler med fiber, deriblant at signalene i et fiberbredbånd ikke blir forstyrret på samme måte som andre typer bredbånd kan. Dette gjør at fiberbredbånd både er raskere og mer stabilt. Nok en fordel med fiber er at det går like raskt å laste opp og ned innhold. 

På samme måte som trådløst nettverk, er fiberbredbånd tilknyttet det geografiske området det er montert. Fiberkabelen graves ned i bakken, og det er derfor ikke mulig å ta med seg.

Les om beste mobilabonnement bedrift her.

Mobiloperatører som tilbyr bredbånd til bedrifter

Det finnes mange mobiloperatører som tilbyr bredbånd til bedrifter. Her kan dere enten få en egen mobil ruter, eller få hjelp til å montere antenne eller fiberkabler i bakken. Operatørene har også flere abonnement slik at dere velger en løsning med den kapasiteten og datamengden dere trenger. 

Her er oversikt over noen operatører som tilbyr bredbåndsløsninger til bedrifter:

  • Telenor
  • Telia
  • ICE
  • Talkmore
  • Bitpro
  • Nortel
  • Phonero

Få tilbud på bedriftsabonnement

Enten bedriften din trenger tilbud på bedriftsabonnement, kan vi i Firmatelefon hjelpe deg. Ved å fylle ut skjemaet på vår nettside får du tilbud på abonnementsløsninger tilpasset bedriftens behov. 

Hvordan fungerer vår tjeneste?

Du fyller ut skjema på vår nettside. Deretter vil en av våre rådgivere sammenligne tilbud fra flere operatører, og gi deg de beste tilbudene du kan få. Når du har mottatt disse kan sammenligne tilbudene og velge det som passer bedriften din best med tanke på pris, vilkår og dekning. 

Kontakt oss på e-post [email protected] dersom du har spørsmål til tjenesten eller fyll ut skjema hvis du ønsker tilbud på abonnement for bedriften din. 

Få et uforpliktende tilbud

Takk for din henvendelse! Du hører snart fra oss.

FØR DU GÅR...

Her har du noen gode grunner til å bruke firmatelefon