Illustrasjon av fiberkabeler
Picture of Firmatelefon

Firmatelefon

Bredbånd bedrift – alltid på nett

For mange av oss er tilgang til internett helt nødvendig for at vi skal få gjort jobben vår. Derfor er riktig valg av bredbånd for bedrift viktig.

mobilmast

Det meste vi gjør på PC-en i dag krever internett. Uansett hva bedriften din driver med og hvor stor eller liten den er, så er nettilgang en selvfølge. Tilgang på god teknologi er like viktig for deg som kun sender en e-post i ny og ne, som for deg som driver egen nettbutikk.

Hva er bredbånd?

På Store Norske Leksikon beskrives bredbånd som «kabel- eller radioforbindelser med mulighet til rask overføring av store mengder digital informasjon». Mange forveksler begrepet bredbånd med internett, men det er altså ikke det samme. 

Internett gjør det mulig for oss å surfe rundt på nettsider, samt bruke applikasjoner og programmer på mobil og datamaskin. 

Bredbånd derimot er det som gjør at internettet virker. Vi må ha bredbånd for å kunne ha internett. Det finnes flere varianter av bredbånd, og vi kan dele det opp i trådløst bredbånd, mobilt bredbånd og fast bredbånd.

Dele nett til PC via mobiltelefonen

Trådløst bredbånd

Med trådløst bredbånd får du dekning til nett i et bestemt område. En antenne monteres i området til bedriften din og sender signaler til rutere inne i bygget. Slik får alle i bedriften tilgang på nettet. 

Nettet er altså trådløst, og det er ikke nødvendig med egne nettverkskabler i hver enkelt datamaskin for å få tilgang. Du har kun nettilgang i området der antennen og ruterne er montert, og det er ikke mulig å ta med seg bredbåndet andre steder.

Mobilt bredbånd

Med mobilt bredbånd får du og medarbeiderne dine egne rutere som dere kan ta med dere rundt. Hvis mange sitter på hjemmekontor eller er mye ute og reiser, kan det være lurt å ha et mobilt nett. Da er dere ikke avhengig av å finne en kafé med WiFi, og dere trenger heller ikke ha eget bredbånd på hytta. 

Et mobilt bredbånd er en sikker og fleksibel løsning som gir deg nettilgang i områder med mobildekning, så lenge du har en flyttbar (mobil) ruter og SIM-kort. Eksakte løsninger for mobilt bredbånd varierer for de ulike operatørene.

Dame og barn som sitter på gresset og ser på en bærbar pc

Fast bredbånd

Fast bredbånd fungerer ved at du er tilknyttet et fastnett. Et slikt bredbånd er vanligst i byer, der mange kan koble seg til fastnettet. Det finnes flere teknologier som gir fast bredbånd. Eksempler på dette er kobberkabler som nå er i ferd med å fases ut til fordel for fiberkabler, da det gir bedre kapasitet og stabilitet. 

Fiber

Fibernett eller fiberbredbånd er en type bredbånd som gir bedre kapasitet og hastighet på nettet. Denne teknologien fungerer ved at data overføres med lyssignaler via fiberoptiske kabler (glasskabler).

Det er flere fordeler med fiber, deriblant at signalene i et fiberbredbånd ikke blir forstyrret på samme måte som andre typer bredbånd kan. Dette gjør at hastigheten er raskere og at nettet holder seg mer stabilt. Nok en fordel med fiber er at det går like raskt å laste opp og ned innhold. 

På samme måte som trådløst nettverk, er fiberbredbånd tilknyttet det geografiske området det er montert i. Fiberkabelen graves ned i bakken og er derfor ikke mulig å ta med seg.

Les mer om beste mobilabonnement bedrift her.

Mobiloperatører som tilbyr bredbånd til bedrifter

Det finnes mange mobiloperatører som tilbyr bredbånd til bedrifter. Her kan dere enten få en egen flyttbar ruter, eller få hjelp til å montere antenne eller fiberkabler i bakken.

Operatørene har også flere abonnement slik at dere kan velge den løsningen med den kapasiteten og datamengden dere trenger. Dere får en tilpasset løsning uansett om dere er en liten eller stor bedrift. Her er en oversikt over noen operatører som tilbyr bredbåndsløsninger til bedrifter:

  • Telenor
  • Telia
  • ICE
  • Talkmore
  • Bitpro
  • Nortel
  • Phonero

Andre nett- og telefonitjenester for bedrifter

Dersom bedriften din har behov for andre produkter og tjenester innen nett og telefoni, så tilbyr samtlige mobilselskaper alt fra bedriftsnett og nettverkstilgang til bedriftsabonnement. 

personer som jobber på sentralbord

Bedriftsnett

Et bedriftsnett inneholder en rekke løsninger som bidrar til å gjøre arbeidshverdagen litt enklere for de ansatte. Dette gjelder spesielt i bedrifter der det er mange kundehenvendelser over telefon. 

Et bedriftsnett inneholder et sentralbord med mulighet for å sette over til kolleger, autosvar når bedriften er stengt og en app for enkel håndtering på mobil. Dermed er det enkelt for ansatte å håndtere innkommende anrop, og det er enkelt for kunder å ta kontakt med bedriften. 

Bedriftsnett inneholder også gjerne det som kalles bedriftskataloger, med navn på de ansatte samt tittel og spesialområder. Da er det også enda enklere å sette over kundene til rett person. 

Bedriftsabonnement

For å dekke bedriftens bruk av mobiltelefon, bør alle bedrifter ha bedriftsabonnement. De ulike mobilselskapene tilbyr flere ulike mobilabonnement, slik at alle bedrifter skal kunne velge noe som passer deres behov og ønsker. Undersøk hvilke bedriftsabonnement som finnes eller benytt en sammenligningstjeneste som Firmatelefon.

Før dere velger et mobilabonnement bør dere kartlegge hvordan dere bruker mobilen i jobbhverdagen. I tillegg bør dere ha oversikt over budsjett for telefonitjenester, slik at dere vet hvilken pris som er akseptabel og ikke. En god løsning for en ansatt er ikke nødvendigvis en god løsning for en annen. Kanskje noen av de ansatte trenger mye data, mens andre har mest behov for fri tale. 

Sammenlign bedriftsabonnement med Firmatelefon

Sender du inn skjemaet på våre nettsider, vil du etter kort tid få tilsendt de beste tilbudene dere kan få fra en av våre rådgivere. 

Vi sørger for at dere får gode tilbud hos norske mobiloperatører. Dere velger om dere vil akseptere et av tilbudene eller ikke – vår tjeneste er helt uforpliktende og gratis å bruke. 

Få et uforpliktende tilbud

Få et uforpliktende tilbud

Takk for din henvendelse! Du hører snart fra oss.

FØR DU GÅR...

Vi ringer deg, så får du det beste tilbudet fra flere operatører!